Az egy dolláros bankókhoz nem fűlt a foga

Igazi ínyenc: csak a százdollárosokat ette meg a kutya

Öt darab százdolláros bankjegyet evett meg egy kutya az Egyesült Államokban. Válogatós lehet, mert egy egydolláros bankóra nem fájt a foga. A gazdájának így mintegy 110 ezer forintnyi kárt okozott.

2013.04.09 16:04MTI

A 110 ezer forintnyi kár Wayne Kinkelt, a 12 éves golden retriever gazdáját érte. A kutya, Sundance akkor lakmározott be a dollárokból, amikor a férfi feleségével egy kiránduláson a lezárt kocsiban hagyta - a pénzzel együtt. Klinkel, miután felfedezte a pénz eltűntét, árgus szemekkel vizslatta ebe emésztési végtermékét, de Sundance az ötszázból csak 200 dollárt adott vissza.

Gazdája legyűrte viszolygását, megtisztította a viszonylag ép bankókat és várt tovább. Hiába. Csak hónapokkal később - a minap - kerültek elő a maradék három bankjegy maradványai a kert végéből, miután elolvadt a hó. A férfi azokat is megtisztította, összerakosgatta és elment a legközelebbi bankba becseréltetni sértetlenekre a megviselt bankókat, ám elutasították.

Utána megjárt még féltucatnyi pénzintézetet hasonló eredménnyel. Végül azt a tanácsot kapta, hogy juttassa el a bankócafatokat a szövetségi pénzverdébe és -nyomdába, ott majd kaphat értük csekket. A sok fáradozás ellenére sem valószínű, hogy 500 dollárra szól majd a csekk, mivel nincs meg mindegyik százdolláros sorozatszáma - adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.