Sok szabálytalanságra bukkantak

Kutyatenyésztőket ellenőriztek a Dél-Alföldön

Kutyatenyésztőket ellenőriztek az elmúlt hetekben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai a Dél-Alföldön, akik szinte minden esetben találtak szabálytalanságokat.

2013.04.03 09:41MTI

Jegyinák Attila, a NAV regionális adó főigazgatóságának sajtóreferense elmondta, a tenyésztők kiválasztása részben internetes hirdetések, részben közérdekű bejelentések alapján történt. 

Az eladásra kínált állatok között volt 50 ezer forintért bullmasztiff, 10 ezer forintért foxterrier, sőt még afrikai oroszlánkutya-kölyök is. Az egyik tenyésztő saját honlapján hirdette kutyáit eladásra, és telephelyén büszkén ismertette a próbavásárlókkal, hogy már számos kiállításon bizonyítottak a német dogjai. 

Az ellenőrök 100 ezer forintért megvásárolták az egyik kutyakölyköt, de a vételárról bizonylatot nem kaptak, csak egy adásvételi szerződést. Egy másik esetben az eladó házi nyilvántartásából állapították meg a revizorok, hogy rendszeresen és üzletszerűen foglalkozik kutyatenyésztéssel, azonban adószámot a többi esethez hasonlóan ő sem váltott ki - közölte a sajtóreferens. 

Az adóhatóságnak szinte minden ellenőrzött magánszemély esetében sikerült bizonyítani, hogy a tevékenységüket rendszeresen, üzletszerűen végezték, melyből jelentős bevételre tettek szert. Adószám nélkül folytatott tevékenységükért komoly mulasztási bírságra számíthatnak a tenyésztők - tudatta Jegyinák Attila.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.