Állatkínzás

Hörcsögöt kapott be egy rendőrkutya kábítószer-keresés közben

Hörcsögöt kapott be egy kábítószer után kutató rendőrkutya egy házkutatás során Nagy-Britanniában, végül mégis a házigazda kapott büntetést állatkínzás miatt.

2013.05.07 05:25MTI

A hörcsög akkor szabadult el, amikor a kutya fellökte a ketrecét. Bár a rendőrök azonnal kiköpették a kutyával, és a hörcsög egy darabban került elő, élet már nem volt benne. A 46 éves házigazda oldhami otthonában kábítószert ugyan nem találtak, ám a férfi mégsem úszta meg büntetés nélkül. A rendőrök ugyanis egy tollait erősen hullató papagájra leltek házban, az RSPCA állatvédő szervezet pedig bíróság elé citálta a férfit a madárral szembeni kegyetlen bánásmód miatt.

A madarat "állami gondozásba" vették, volt gazdáját két évre eltiltották a madártartástól. Emellett 110 font bírságot és 400 font perköltséget (összesen 180 ezer forintnyi összeget) fizettettek meg vele - adta hírül a brit Metro újság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.