Weisz Fanni nyáron sem pihen

Képek - Hörcsögeivel együtt csobbant a szépségkirálynő

Nem tart nyári szünetet a szépségkirálynőből lett esélyegyenlőségi aktivista, Weisz Fanni, aki a hőségben is a siketek és nagyothallók ügyéért harcol.

Rajzpályázókat díjazott Weisz Fanni képgaléria

2012.08.14 08:29ma.hu

Bizony nem könnyű siketként kivitelezni egyetlen hétköznapot sem. Mégis arra próbálom ösztönözni társaimat, bártan nyissanak a hallók felé. Én és a társadalmi problémákra érzékeny barátaim a Csend Hangja Klaszterben azon dolgozunk, hogy a hallók és hallássérültek világa közötti szakadékot minél könnyebben átugorhatóvá tegyük” - nyilatkozta Weisz Fanni a Facebook-rajongói számára meghirdetett rajzpályázatának díjátadóján.

A szépségkirálynő azért indította el rajzpályázatát, hogy minél tartalmasabb időtöltésre ösztönözze a szünidőben a gyerekeket, és ebben két kis kedvence, Máté és Lulu voltak segítségére – ezúttal nyereményként. A pályázatra egyébként, ahol a hörcsögpár mellett a beküldők Ági Gyümölcsszörpökből álló díjcsomagot és élményfürdő belépőket is nyerhettek, közel kétszáz rajz érkezett.

A díjátadó helyszínválasztása sem volt véletlen, Fanni az augusztusi melegre való tekintettel az Aquaworld Budapest – Ramada Resort élményfürdőbe hívta a legjobb rajzok kis alkotóit egy közös csobbanásra.

Fotó: Publicity (A galériához KATT a képre!)

A délelőtt azonban nemcsak a díjátadásról és a közös fürdőzésről szólt. Fanni komolyra fordítva a szót, további esélyegyenlőségi harcával kapcsolatos terveibe is beavatott minket.

"Továbbra is azon leszek, hogy siket társaimnak is segítsek a nyitottabb, teljesebb élet megélésében. Ősztől a hazai iskolákban jelnyelvi edukációs kampányt indítunk. Látogatásaink során igyekszünk rámutatni, nem is olyan nehéz a siketekkel szót érteni. A szeptembertől induló kampányra olyan iskolák jelentkezését várjuk, akik nyitottak az ismeretek ilyen irányú szélesítésére is!

A jelnyelvet a zenén keresztül is közelebb akarjuk vinni a halló emberekhez. Terveink szerint születik egy dal az esélyegyenlőségről, melynek refrénjét hazai hírességekkel együtt fogjuk eljelelni. Ehhez a kampányhoz keresünk egy eddig ismeretlen hangot, egy tehetséges fiatal lányt, aki dalban hallatná a hangomat.

A jelnyelvi kampányt szeptember végén az Első Pécsi pezsgő Borfesztiválon való megjelenéssel kezdjük. A fesztivál egyik napja ez esélyegyenlőség jegyében telik majd. Modellmunkáimban is törekszem arra, hogy olyan márkákat képviseljek, akik a fogyatékkal élőknek is esélyt adnak. Ilyen a SZEFO Zrt., ami nagy részben csökkent munkaképességűeket alkalmaz, vagy Pécs Város is, mely egyre több segítséget ad a fogyatékkal élőknek.
"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.