Nyüszögésük mentette meg a kölyköket

Bombának nézték a kutyakölyköket, majdnem felrobbantották

Kevés híja volt, hogy nem bombaként hatástalanították a tűzszerészek a két kutyakölyköt, amelyeket egy járókelő hagyott magukra egy bőröndben egy forgalmas útkereszteződés mentén.

2013.04.12 08:05ma.hu

Rémült járókelők értesítették a rendőrséget, ők pedig a tűzszerészeket, miután egy elhagyott bőröndre lettek figyelmesek Prága egyik utcasarkán. A gazdátlanul álló csomagot joggal vélhették akár bombának is, nem véletlenül közelítettek még a szakemberek is különösen fokozott óvatossággal hozzá.

Fotó: Rendőrség/Prága


Meglepetésük annál nagyobb volt, amikor ketyegés helyett a léptek zajára halk nyöszörgés hangzott fel a bőrönd belsejéből, majd a táska elkezdett mocorogni. Akkor már bátrabban nyúltak a bőrönd cipzárjához, amiből végül két keverék kölyök bukkant elő, a tűzszerészek nagy örömére - amit nemcsak a megkönnyebbülés indokolt, a két gyámoltalan eb azonnal elvarázsolta a kemény megpróbáltatásokhoz szokott férfiakat - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

A rendőrség szóvivőjének elmondása szerint egy fiú és egy lány kölyök szűkölködött a bőröndben, gazdájuk láthatóan kitette őket az utcára. "Már rengetegen telefonáltak, hogy szeretnék megvenni őket" - újságolta Jan Cihak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.