Torontói filmfesztivál

Kelet-nyugati együttműködést sürget Jackie Chan - képek!

Kelet-nyugati együttműködésre akarja ösztönözni a filmeseket Jackie Chan, aki a filmfesztivál Ázsiai Filmes Csúcstalálkozójának díszvendégeként érkezett Torontóba, és egyúttal legújabb filmjét is reklámozza.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.09.10 21:44MTI
Kattintson a képre! >>> Fotó: MTI

A 37. évébe lépett Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon idén először szervezték meg a hétfőn megnyílt Ázsiai Filmes Csúcstalálkozót (Asian Film Summit). "Szerintem szükségünk volt erre a csúcstalálkozóra, remélem, hogy több nyugati filmes jön Kínába, és dolgozik együtt a kínai filmesekkel. A külföldön is vetített kínai témájú filmek hozzájárulnak ahhoz, hogy a nyugati társadalom jobban megértse a kínai kultúrát" - fejtette ki Chan.

A csúcstalálkozón egy sor munkacsoportban tárgyalnak különböző témákról az ázsiai tehetségek népszerűsítésének lehetséges útjaitól kezdve egészen a pénzügyi kérdésekig.

Chan számára a fesztivál közönségtalálkozót is szervezett, amelyen a sztár pályafutásának állomásait osztja meg rajongóival. Mint a színész-rendező elmondta, számára is jó alkalom lesz, hogy találkozzon a nemzetközi közönséggel és meghallgassa véleményüket. Egyúttal készülő, 101. produkciójáról is beszámol, amelynek premierjét december 12-én tartják Hongkongban. Bár a Chinese Zodiac című filmben - amelyből egy rövid részletet is levetítenek a fesztiválon - utoljára alakít akcióhőst, sietett ismételten megnyugtatni rajongóit, hogy nem vonul vissza, továbbra is filmezni fog.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.