Észak-koreai vígjáték is lesz

Tarr Béla a dél-koreai nemzetközi filmfesztivál zsűrijében

Tarr Béla filmrendező lesz a dél-koreai Puszanban október 4-én megnyíló nemzetközi filmfesztivál egyik nemzetközi zsűrijének elnöke. Ázsia legnagyobb filmmustráján hosszú évek után először egy észak-koreai vígjátékot is bemutatnak.

2012.09.10 20:44MTI
Fotó: MTI

A Puszani Nemzetközi Filmfesztivált október 4. és 13. között rendezik meg. A programban több mint háromszáz film szerepel 75 országból - jelentették be hétfőn a szervezők.

A Hszinhua kínai hírügynökség értesülése szerint a fesztivál két versenyszekciójának egyikében a nemzetközi zsűrit Tarr Béla vezeti majd. A másik zsűrielnök Arturo Ripstein mexikói rendező lesz.

A dél-koreai nemzetközi filmes seregszemle egy hongkongi thriller bemutatójával nyílik meg. A Cold War című produkciót két elsőfilmes rendező, Longman Laung és Sunny Luk jegyzi. A fesztiválprogramban vetítik a Comrade Kim Goes Flying című vígjátékot, egy észak-koreai és két európai rendező közös alkotását. A szervezők elmondták, hogy 2003 óta először tűznek műsorra észak-koreai filmet.

A produkciót a jelenleg zajló Torontói Filmfesztiválon is bemutatták, és még szeptemberben a Phenjani Nemzetközi Filmfesztivál is műsorára tűzi. A tervek szerint a vígjátékot Észak- és Dél-Koreában is forgalmazzák majd a mozikban. A puszani szervezők jelezték, hogy a fesztiválra az észak-koreai és a két európai rendezőt, Nicholas Bonnert és Anja Daelemanst is meg akarják hívni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.