69. Velencei Filmfesztivál

Kié lesz az Arany Oroszlán?

Malick, de Palma és Kitano filmje is versenyez az Arany Oroszlánért.

2012.07.27 09:14MTI

Terrence Malick, Brian de Palma, Takesi Kitano és Marco Bellochio filmje is verseng majd az augusztus végén megnyíló 69. Velencei Filmfesztivál fődíjáért, az Arany Oroszlánért.

A versenyfilmes programot csütörtökön Rómában hozta nyilvánosságra Alberto Barbera, a velencei mustra igazgatója. Összesen 17 produkció kapott meghívást a nemzetközi versenybe, a fesztivál megnyitása előtt pedig egy további meglepetésfilmmel is kiegészül a mezőny.

Terrence Malick To the Wonder című - Ben Affleckkel, Rachel Weiszszel és Javier Bardemmel forgatott - filmje mellett Brian de Palma Passion című thrillere is versenyez. Rachel McAdams mindkét produkcióban szerepel.

A fesztiválközönség Takesi Kitano japán rendező Outrage: Beyond című akciófilmjét, a 71 éves olasz rendező, Marco Bellochio Bella addormenta című drámáját, Paul Thomas Anderson The Master, Olivier Assayas Aprés mai, továbbá a dél-koreai Kim Ki-duk Pieta, Ulrich Seidl Paradises: Glaube és az orosz Kirill Szerebrennyikov Izmenya című munkáját is megtekintheti a versenyfilmek között - sorolta a fesztivál honlapja.

Több mint tucatnyi film mutatkozik be versenyen kívül, köztük Robert Redford The Company You Keep című politikai thrillere, amelyet a színész-rendező is elkísér Velencébe.

A Mira Nair indiai rendezőnő The Reluctant Fundamentalist című politikai drámájával megnyíló fesztivál nemzetközi zsűrijét idén Michael Mann amerikai filmrendező vezeti.

Az augusztus 29. és szeptember 8. között zajló patinás mustra vendégei között lesz a nemzetközi sztárvilágból James Franco, Selena Gomez, Zac Efron, Dennis Quaid, Rachel McAdams, Heather Graham, Shia LaBeouf, Winnona Ryder, Chris Evans, Rachel Weisz és Javier Bardem is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.