A Velencei Filmfesztivál

Katalán rendező nyerte a YouTube-díjat

David Victori fiatal spanyol rendező La culpa (Bűntudat) című rövidfilmje kapta vasárnap az első ízben odaítélt Your Film Festival-díjat; e versenyt a YouTube videomegosztó portál hirdette meg a Velencei Filmfesztivál kapcsán új tehetségek felfedezése céljából.

2012.09.02 20:00MTI

A rövidfilmversenyre 15 ezer nevezés érkezett, közülük találta legjobbnak a Ridley Scott amerikai rendezőt és Michael Fassbender német színészt is magába foglaló zsűri a 29 éves katalán filmes 15 perces filozofikus-fantasztikus hangulatú produkcióját, amelyben egy férfit felesége meggyilkolása után hatalmába kerít a bosszúvágy.

A YouTube videomegosztó portál, Ridley Scott produkcióscége, a Scott Free Productions és az Emirates légitársaság által szponzorált Your Film Festival győztese 500 ezer dollárt kap következő filmjéhez, amelynek Scott és Fassbender lesz a producere.

Fassbender azt mondta, hogy nem volt könnyű kiválasztani a győztest a 10 döntős közül, de David Victori kétségtelenül nagyon tehetséges rendező, és ő alig várja, hogy együtt dolgozhasson vele.

A tíz döntős produkciót a YouTube nézői választhatták ki a Scott Free Producions által az elődöntőbe bejuttatott 50 közül. A produkciók egyike sem lehetett hosszabb 15 percnél.

A döntőbe bejutott 10 versenyzőt az Emirates légitársaság szállította Velencébe Dubajból, ahol gazdag programot szerveztek nekik.

A YouTube korábban is rendezett filmes versenyeket, de ilyen nagyszabásút még nem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.