A legjobb magyar film díja

Magyar film sikere az újvidéki nemzetközi filmfesztiválon

Magyar film is díjat nyert a hét végén zárult újvidéki Cinema City nemzetközi filmfesztiválon.

2012.06.25 11:51MTI

Kucsov Renáta Fél 10 című rövidfilmje a 10 ezer dollárnál alacsonyabb költségvetésből készült filmek kategóriájában indult, amelyben három első díjat osztottak ki. A Szegedi Tudományegyetem Irodalomelméleti és Vizuális Kultúra Tanszékének hallgatója, a szabadkai székhelyű Pannon (Rádió és Televízió) RTV munkatársa háromfős vajdasági csapatával a legjobb magyar filmnek járó díjat nyerte meg - közölte a Pannon RTV az MTI-vel. 

A történet egy egyetemista fiúról szól, aki szeretne megismerkedni egy lánnyal, de a sors minden alkalommal korlátokat állít elé. A Magyar Szó című délvidéki napilap beszámolója szerint a szerbiai filmek versenyét Maja Milos Klipp című alkotása nyerte. A nemzetközi válogatás első díjasa a görög filmrendező, Filipposz Citosz Igazságtalan világa, míg az elsőfilmesek Hungry Days szelekciójában a brazil Kleber Mendoca Filho filmje, a Környezetzajok című műve érdemelte ki az első díjat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.