A Locarnói Filmfesztiválon jelent meg

Kylie Minogue szép, de öregszik

A 65. Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál vörös szőnyegén Kylie Minogue, Alain Delon és Gael Garcia Bernal is megfordultak. Az Arany Leopárd-díjért Kylie leopárdba öltözött.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.08.06 17:29MTI, ma.hu
Kattintson a képre! >>> Fotó: MTI

Az Arany Leopárd-díjért idén 19 játék- és dokumentumfilm verseng az augusztus 11-ig tartó filmmustrán, amelynek mottója: "fesztivál a közönségért". A Piazza Grandén tartott esti szabadtéri vetítésekre alkalmanként nyolcezer nézőt is várnak.

Olivier Pére, a filmfesztivál művészeti igazgatója csaknem háromszáz filmalkotást hívott meg a Lago Maggiore partjára szervezett programba. Műsorra tűzik Steven Soderbergh Magic Mike című új filmjét, tisztelegnek Otto Preminger rendezői életműve előtt, és levetítik a Gael García Bernal főszereplésével forgatott No című chilei filmet, továbbá az Antonio Banderas és Annette Bening főszereplésével forgatott Ruby Spark című romantikus komédiát is.

A fesztivál Carte Blanche programjának vendége ezúttal a mexikói filmgyártás. A szekcióban rendre olyan munkáknak adnak bemutatkozási lehetőséget Ázsiából, Afrikából, Latin-Amerikából, illetve Kelet-Európából, amelyek még az utómunkáknál tartanak. A mustrán hét friss mexikói alkotást vetítenek. A szakmai zsűri által legjobbnak talált munka tízezer svájci frankkal járó díjban részesül, amelyet a film befejezésére fordíthatnak az alkotók.

Kylie Minoque, aki Leos Carax francia rendező Holy Motors című filmjének egyik mellékszereplője, alkalomhoz illően, leopárdmintás ruhában jelent meg a vörös szőnyegen. A vallomása szerint élete egyik legszebb időszakát élő ausztrál énekes-színésznő úgy véli, hogy ez a film koronázta meg pályafutását. Át is vehették érte a neves díjat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.