Szeptember 20-30. között lesz a filmfesztivál

Életműdíjjal várják Richard Gere-t Zürichben

Richard Gere amerikai filmszínész kapja szeptember 23-án a zürichi filmfesztivál életműdíját - jelentették be szerdán a szervezők.

2012.08.23 08:29MTI

"Az idei Arany Ikon-díjat Richard Gere hollywoodi filmcsillag kapja" - áll a szeptember 20. és 30. között tartandó fesztivál szervezői által kiadott közleményben. Az elismerést szeptember 23-án adják át a művésznek. Ekkor vetítik a fesztiválon az Arbitrage című pénzügyi thrillert, amelyben Richard Gere egy személyben becsvágyó nyomozót, férjet és szerető apát alakít.

Fotó: MTI

Oldalán Susan Sarandon játssza a gondos anyát és tökéletes feleséget, akinek lelki pokolra szállása pénzbirodalmának összeomlásával kezdődik. A végén a csalás és a korrupció jármában vergődő család szétesik.

Richard Gere több mint ötven filmben játszott. Egyik első főszerepét 1978-ban alakította a Terrence Malick rendezte Mennyei napokban. 1980-ban lett világszerte ismert a Paul Schrader rendezte Amerikai dzsigoló című erotikus filmdrámával, valamint az 1990-es Micsoda nő című romantikus filmvígjátékkal, amelyben Julia Roberts volt a partnere.

A tehetséges ügyvéd alakításáért a Chicago című zenés filmvígjátékban - oldalán Renée Zellwegerrel és Catherine Zeta-Jonesszal - 2003-ban megkapta a legjobb férfi színésznek járó Golden Globe-díjat.

A 8. zürichi filmfesztivál szeptember 20-án nyílik meg Oliver Stone Vadállatok című alkotásának vetítésével. A megnyitón jelen lesz a rendező és Moritz Borman producer is. A film főszereplője, John Travolta szintén díjat vesz át a fesztiválon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.