Meddig terjed a szólásszabadság?

Szex a könyvtárban? - Seattle-ben nem gond

Pornográf engedékenysége okán kelt híre egy amerikai közkönyvtárnak: nem tiltotta meg egy látogatójának, hogy a számítógépteremben nézegessen felnőtteknek készült videókat.

2012.02.05 08:30MTI

Az eset Seattle-ben történt. A könyvtár egy nő tagja figyelt fel arra, hogy egy férfi pornóvideókat néz az egyik gépen. Odalépett hozzá, és kérte, üljön át egy másik, kevésbé szem előtt lévő masinához, a férfi azonban nem engedelmeskedett.

A nő ekkor megkérte a könyvtárost, hogy intézkedjen, de udvarias elutasítást kapott azzal az indokkal, hogy a könyvtár nem cenzúráz tartalmakat és nem tiszte figyelni, hogy ki, mit csinál a számítógépeknél - adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.
   
Washington állam - amelyben Seattle található - 2010-ben úgy döntött, hogy a könyvtárak jogosultak lehetnek látogatóik megfigyelésére. Ez azonban csak megengedi ezt, de nem teszi kötelezővé.
   
Egy másik könyvtári tag ironikus szemszögből azt hozta fel, hogy a könyvtárban csendre intenek mindenkit, nehogy megzavarjanak másokat - pornó nézésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.