Csapó - tessék!

Külföldiek néztek be a fapados filmszemlére

A 43. Magyar Filmszemlére látogatott Dieter Kosslick, a Berlinale és Thierry Fremaux, a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál igazgatója. Európa két legjelentősebb mustrájának vezetője támogatásáról biztosította a Magyar Filmművészek Szövetségét és a magyar független filmeseket.

2012.02.03 15:50MTI

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott pénteki sajtótájékoztatón Tarr Béla, a szemlét szervező Magyar Filmművészek Szövetségének elnöke kiemelte: olyan vendégek érkeztek Magyarországra, akik jól ismerik a magyar filmkultúrát.

Thierry Fremaux elmondta: azért döntött a részvétel mellett, hogy kifejezze támogatását a Magyar Filmművészek Szövetsége iránt. Dieter Kosslick arról beszélt: félő, hogy a gazdasági válságot kulturális válság fogja követni, holott Európát a kultúra révén lehetne megmenteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.