Háromoldalas címlapon feszítenek az újoncok

A legújabb filmcsillagokkal villantott a Vanity Fair

Rooney Mara és Jessica Chastain is szerepel a tizenegy új filmcsillag között, akik az amerikai Vanity Fair magazin márciusi számának borítóján láthatók.

2012.02.02 09:29MTI

"Olyan színésznőket kerestünk, akik komoly munkát végeztek a filmvásznon, és ha fiatalok és gyönyörűek, az ugye szintén nem árt" - jelentette ki Jane Sarkin, a magazin szerkesztője a Hollywoodnak szentelt márciusi szám címlapjáról. A tetovált lányból megismert Marához és A segítségben szereplő Chastainhez olyan színésznők csatlakoztak, mint a tavalyi Oscar-jelölt Jennifer Lawrence, Mia Wasilkowska az Albert Nobbsból, Elizabeth Olsen, Shaliene Woodley, a 36 évével rangidős Paula Patton, Lily Collins, Adepero Oduye, Brit Marling és Felicity Jones.

Az art deco stílusú, három oldalas címlapon a sztárok tollboával díszített pasztell színű ruhákban jelennek meg a húszas-harmincas évekbeli dzsesszkorszakot idézve.

Ahogy korábban, idén is kritikákat kapott a borító már megjelenése előtt, a bírálók szerint a nem fehér színésznők nem képviseltethetik magukat rajta kellő számban. "Teljesen nyilvánvaló, hogy Hollywoodnak komoly problémája van a faji sokféleséggel" - minősítette a jelenséget Dodai Stewart, a Jezebel feminista honlap szerkesztője. A Cinemablend.com filmes honlap pedig különösen A segítség két szereplőjét, az Oscarra jelölt Viola Davist és Octavia Spencert hiányolta a címlapról.

A lap márciusi száma február 2-ától vásárolható meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.