Made in Hollywood-díjat kapott az alkotás

Még egy díj az Oscar előtt A némafilmesnek

A Golden Globe és a hollywoodi színészcéh (SAG) elismerése után a frissen alapított Made in Hollywood-díjat is elnyerte A némafilmes című Oscar-jelölt francia produkció.

2012.02.01 15:29MTI

A díjat kedden, egy nappal Hollywood születésének 125. évfordulója előtt nyújtották át a film stábjának Los Angelesben. A Made in Hollywood-díjjal a Los Angelesben forgatott kiemelkedő produkciókat kívánja elismerni a filmváros - ismertette a helyi KABC televízió honlapja.

Michel Hazanavicius, a film francia rendezője nagy megtiszteltetésnek nevezte a díjat. A némafilmes című produkciót, amely Hollywood húszas éveinek végén játszódik és témája a némafilmgyártás alkonya, teljes egészében Hollywoodban forgatta le Hazanavicius. Az idei kilenc Oscar-jelölt alkotás közül egyedül A némafilmes készült az első kockától az utolsóig az álomvárosban.

Százhuszonöt éve, 1887. február 1-jén jegyeztette be birtokát Hollywood néven egy Los Angeles-i telekkönyvi hivatalban Harvey Wilcox. A földdarabról akkor még senki nem sejtette, hogy később világszerte egyenlő lesz a film fogalmával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.