Malawiban marad a tíz új iskola, de nem úgy...

Madonna épít is, meg nem is, jótékony is, meg nem is?

Tíz új iskolát épít Malawiban Madonna amerikai énekesnő helyi jótékonysági alapítványa, de ezeket már nem a Rising Malawi fogja működtetni, hanem a helyi közösség.

2012.01.31 09:29MTI

A szervezők közlése szerint az első új iskola építését március 30-án kezdik meg Kasungu körzetében, 130 kilométerre a fővárostól, Lilongwétól, és 2013-ig mind a tíz iskola elkészül. Madonna alapítványa, a Raising Malawi 300 ezer dollárt utal át a buildOn nemzetközi civil szervezetnek az iskolák javára, amelyek 1000 fiú- és leánygyermek tanítását teszik lehetővé.

Az eredeti tervek szerint a Raising Malawi maga épített volna csupa leányiskolákat és az alapítvány működtette volna azokat, de a program megvalósítása eredeti formájában számos akadályba ütközött: nehéz volt megszerezni a szükséges ingatlanokat, és aggályok merültek fel a magas építési költségek miatt is.

Az új tervek alapján egyszerűbb építményeket emelnek, amelyek jobban szolgálják a karitatív szervezet eredeti célját, és kétszer annyi gyermek iskoláztatását teszik lehetővé - mondta Trevor Neilson, a Raising Malawi illetékes vezetője. Neilson szerint a jótékonysági szervezetnek nem feladata iskolákat működtetni, az a helyi közösségek dolga.

Az új iskolaépítési programot a Madonna-féle jótékonysági szervezet a Global Philantrophy Grouppal közösen hajtja végre, a kivitelezést a buildOn végzi, amely már több mint 50 iskolát épített az afrikai országban, és összesen 427-et szerte a világban. A buildOn közel 20 éve van jelen Malawiban, szorosan együttműködik a helyi közösségekkel, és helyi lakosok gyakran önkéntesként vesznek részt az építkezéseken.

Madonna közölte, hogy a malawi segélyprogram a szíve csücske, és nagyon örül, hogy a buildOn segítségével hatékonyan folytathatják a projektet.

A malawi iskolaprogram előző vezetésének kudarcai nyomán sokan úgy vélték, hogy a fekete-afrikai országból két gyermeket is örökbefogadó szupersztár felhagy a malawi lányok taníttatását célzó programmal. Az énekesnő ehelyett eltávolította a program vezetéséből a Kabbala Központot, és egy éve partnerségre lépett a Global Philantrophy csoporttal.

Még több hír Madonnáról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.