Diszlexiával küzdött a népszerű színésznő

Emma Thompson gyógyította ki Keira Knightleyt a betegségéből

Keira Knightleyt Emma Thompson, pontosabban az általa írt forgatókönyv gyógyította ki olvasászavarából - állítja maga az érintett sztár, aki Thompson egyik leghíresebb szerepe miatt kezdett olvasni.

2012.02.01 09:29MTI

A 26 éves Keira Knightleyt hatéves korában diagnosztizálták diszlexiásként. Anyja, aki együtt dolgozott a kislány által bálványozott Emma Thompsonnal, hazavitte az Értelem és érzelem forgatókönyvét.

"Ha Emma Thompson nem tudna olvasni, biztos, hogy legyűrné a problémát, ezért el kell kezdened olvasni, mert Emma is ezt csinálná" - idézte Knightley hajdani, önmagának hajtogatott szavait a The Daily Telegraph című brit lap.

Knightley mindazonáltal nem gyógyította ki magát maradéktalanul a diszlexiából, saját bevallása szerint ma is vannak néha olvasási gondjai.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.