Klasszikus dallamok crossover stílusban

Éljen a magyar! - Virtuóz muzsika a Fourtissimótól

Klasszikus magyar dallamok csendülnek fel újszerű hangzásban a Fourtissimo nevű zenekar jóvoltából, de a most megjelent albumon jól megfér mellettük Mozart és Rossini is.

2012.02.02 16:29JT Press

A különleges crossover kvartett nem mindennapi formáció: tagjai 5-6 évesen kezdték zenei pályafutásukat, és a zenekaron kívül is egy családot alkotnak. A három fiúból és egy lányból álló kvartett tagjai testvérek, vagyis a Fourtissimo egyben a Kuna család is. Pályájukat Prima Primissima díjjal is elismerték.

Az Éljen a Magyar c. kiadvány klasszikus slágereket felvonultató, valóban virtuóz anyag. Jobb, ha nem klasszikus komolyzenére készülünk, hiszen a testvérek a népszerű Princess–Edvin Marton-féle vonalon haladnak. Zenéjükben keverednek a komoly- és a könnyűzenei hatások, a klasszikus darabokat napjaink divatos hangzásvilágában adják elő.

Legújabb repertoárjukban olyan zenei alkotások kaptak helyet, amelyeket Magyarország vagy valamilyen módon a magyarság ihletett, így például J. Brahms: I. Magyar táncok, Johann Strauss: Éljen a magyar, de nem maradhattak ki más szerzők virtuóz művei sem, mint W. A. Mozart Török Indulója, vagy G. A. Rossini A sevillai borbélyának nyitánya – mindez persze hamisítatlan Fourtissimo-stílusban.

Az együttes tagjai egyetlen műfaj remekeit sem szeretnék kihagyni repertoárjukból, hitvallásuk: minden stílusban otthon lenni és alkotni. Azt vallják, a világ minden táján és minden időben íródtak olyan alkotások, amelyeket érdemes továbbadni, és a közönség a berögzült sztereotípiákon átlépve szólítható meg legjobban.

A kvartettel országszerte találkozhatunk, és már készülőben egy vadiúj Fourtissimo zenei anyag is, amely nyártól CD formájában lesz kapható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.