Nagyon meredek

Kinyit az ország legmeredekebb sípályája

Az idei síszezonban először, szombaton megnyílik a nagyközönség előtt Magyarország egyik legmeredekebb sípályája, a kékestetői északi sípálya - tájékoztatta pénteken az MTI-t a kékestetői Sícentrum üzemvezetője.

2012.02.03 14:27MTI

Az északi pálya Magyarország egyetlen valódi "fekete" pályája a síelhető 400 méteren 100 méteres szintkülönbséggel. A nagyközönséget egy csákányos felvonóval szállítják a lejtő mentén - közölte Belencsik László.

Mint elmondta: az elmúlt időszak havas, hideg időjárása nyomán szombaton és vasárnap teljes kapacitással működik a Sicentrum Magyarország legmagasabb pontján. Teljes, 2 kilométeres hosszúságban síelhető lesz a déli pálya is. Ennek mentén két felvonóval lifttel, illetve buszokkal is szállítják a síelőket.

A Kékestetőt Mátraházával összekötő utat a sí buszok közlekedése miatt szombaton és vasárnap lezárják - mondta az üzemvezető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.