Jön a hideg!

Esőből havaseső, aztán hó: kicsit beszökik a tél

Keddre virradóra erősen megnövekszik a felhőzet, napközben túlnyomóan borult idő várható.

2012.01.24 07:33idokep.hu

Eleinte a Dunántúlon és délen, délutántól délkeleten, keleten várható csapadék: kezdetben eső, havaseső, majd egyre inkább hó. Késő délelőttől kezdődően a Dunántúlon egyre inkább megélénkül az északnyugati szél. Hajnalban -4, +3; kora délután 0 és +5°C közötti hőmérsékletre van kilátás.

Távolabbi kilátások

Szerdán az ország keleti harmadában túlnyomóan borult marad az égbolt és elszórtan lehet hószállingózás. Nyugaton és a középső tájakon ugyanakkor több órára kisüt a Nap. Az északi szél sokfelé megerősödik. Hajnalban 0 és -5, kora délután fagypont körüli hőmérsékletekre számíthatunk. 

Csütörtökön keleten, északkeleten várható több helyen kisebb havazás, hószállingózás, nyugatabbra csapadék nem valószínű, több-kevesebb napsütés is várható. Még mindig élénk lesz a szél, a hajnali -3, -7°C-ról napközben fagypont köré melegszik fel a levegő.

A folytatásban, azaz a hétvégén is marad a hideg téli idő, hajnalonként erős fagyokkal, napközben kevéssel fagypont alatti értékekkel.

Lehűlés keződik

Az enyhülés következtében síterepeink hótakarója veszített vastagságából. Kedden viszont lehűlés veszi kezdetét, hegységeink közül elsősorban a Bakonyban és a Mecsekben várható havazás, helyenként 5-10 cm friss hó is hullhat.

Orvosmeteorológia

Kedden a magasban beáramló hideg levegő következtében hidegfronti hatás várható. Erősödő ízületi fájdalmakat, görcsös panaszokat, fejfájást, valamint ingerlékenységet tapasztalhatnak az arra érzékenyek. A változékony idő is megterhelheti a szervezetet, kedélyállapotunk ingadozhat, nehezebben viselhetjük a stresszhelyzeteket.

Közlekedésmeteorológia

Kedden hajnaltól egyre több helyen számíthatunk csapadék következtében nedves, csúszós, a magasabban fekvő vidékeken helyenként latyakos, hókásás utakra. Délutántól a megélénkülő szél főként a Dunántúlon csökkentheti a járművek menetstabilitását. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Felhőkép

Széltérkép

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.