A filmkészítés északi nagymestereinek alkotásai

Lars von Trier vendégeskedik az Európa Pontban

A dán filmipar igen sok tehetséggel áldotta meg a világot, ezért a dán hónap tiszteletére a Lumiére Filmklubban két, az északi országból származó mozit is megtekinthetnek a látogatók.

2012.01.20 13:41RedLemon

Újra és újra visszatekerjük a már megtörtént momentumokat az életünkben. Mindig csak utóbb ugrik be, mit is kellett volna mondanunk egy adott szituáció kellős közepén. Lars von Trier és Jorgen Leth is az élet eme különös tényét dolgozta fel közös filmjében.

Az Oscar-díjra jelölt alkotás pikantériája, hogy Jorgen ötször forgatta le a Tökéletes ember című mozit, Lars kérésére mindannyiszor egy-egy feltétel megváltoztatásával. A végeredményt pénteken saját szemünkkel láthatjuk az Európa Pontban.

A másik vetített mozi, Susanne Bier tavaly bemutatott filmje, az emberi érzések legmélyére hatol. Mondanivalója mellett az amerikai filmszemle sem mehetett el szó nélkül. 2011-ben az Egy jobb világ című alkotást Golden Globe-díjjal és Oscarral is jutalmazták.

Vendég: Gyenge Zsolt filmkritikus, a MOME oktatója
Házigazda: Gyárfás Dóra, a Lumière Filmklub kurátora és Bujdosó Bori, újságíró

Helyszín: Európa Pont, 1024 Budapest, Lövőház u. 35.
Időpont: 2012. 01. 20. 19:00

A vetítés ingyenes!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.