Humoros mű a zeneszerző hétköznapjairól

Rajzfilm készül Johann Sebastian Bachról

Johann Sebastian Bach mindennapjairól szóló rajzfilm készítését tervezik németországi filmesek.

2012.01.14 10:14MTI

Az előkészületi kutatások során a készítők tudományos és történelmi forrásokra támaszkodtak, amelyek eddig ismeretlen információkkal is szolgáltak. "Bachnak például a ritka hangszerek voltak a gyengéi, ezeket a tanítványainak is bérbe adta. Filmünkkel szeretnénk élővé tenni Bach korszakát" - mondta el Andre Martini grafikus.
   
A rajzfilm humoros, de autentikus módon mutatja be Bachot, az ellentmondásos férfit, aki versenyt futott az idővel és a komponálás mellett feleségéről és gyermekeiről is gondoskodnia kellett.
   
A Die Träume des Herrn Bach (Bach úr álmai) című projekt forgatókönyve már elkészült, de hogy mikor valósul meg a film, egyelőre nem tudni. A készítők jelenleg a Bach Archívum támogatásával dolgoznak a finanszírozás biztosításán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.