Los Angelesben osztották ki az elismeréseket

Négy díjat nyert a The Artist - A némafilm

Négy díjat is nyert a The Artist - A némafilm című francia fekete-fehér produkció az amerikai tévés, rádiós és online kritikusok szövetségétől a csütörtök esti Critics' Choice Awards gálán.

2012.01.13 11:20MTI

A Broadcast Film Critics Association díjait 17. alkalommal osztották ki Los Angelesben. A 250 tagú testület a Michel Hazanavicius rendezte, Hollywood húszas éveinek végén játszódó alkotásnak ítélte oda a legjobb film, zene, kosztüm és rendezés trófeáját. (A filmet február 23-án mutatják be a magyar mozik.)
   
"Némafilmet csináltam. Nem vagyok a szavak embere" - tréfálkozott a francia rendező angolul elmondott köszönőbeszédében.
   
A közönség és a szakírók körében már eddig is sikeres produkciónak elkönyvelt polgárjogi dráma, A segítség három színészi díjjal gazdagította elismerései sorát. A Kathryn Stocklett bestselleréből született filmben nyújtott alakításáért Viola Davis a legjobb színésznő, Octavia Spencer pedig a legjobb női epizódszereplő díját nyerte el, emellett a kritikusok az egész szereplőgárdát is díjukkal tüntették ki.
   
Az Utódok című családi drámában a főszerepet alakító George Clooney a legjobb színész díját vehette át, Christopher Plummer a Kezdők című vígjáték mellékszereplőjeként lett díjazott.
   
A Koszorúslányok alkotói a legjobb vígjáték díjával távoztak, a Drive - Gázt! az akciófilmek mezőnyében győzött, a Rango pedig az animációs produkciók kategóriájában.
   
A Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. részt a maszkjaiért és a legjobb hangért díjazták.
   
Az idegen nyelvű filmek kategória győztese a Nader és Simin - Egy elválás története című iráni film lett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.