Hogyan használhatók fel az uniós támogatások?

Montenegroi EU-csatlakozás: Magyarország a foglalkoztatás területén is segít

A Foglalkoztatási Hivatal főigazgatója közölte: Magyarország a foglalkoztatás területén is igyekszik előmozdítani a nyugat-balkáni országok, köztük Montenegró európai uniós integrációját, többek között az európai uniós támogatások felhasználásával kapcsolatos tapasztalatok megosztásával.

2011.05.19 15:04MTI

Komáromi Róbert Podgoricában megállapodást írt alá a magyar és a montenegrói foglalkoztatási hivatal közötti együttműködésről.
   
A megállapodást montenegrói részről Zoran Jelic, az adriai ország Foglalkoztatási ügynökségének vezérigazgatója látta el kézjegyével.
   
A két intézmény közötti együttműködés keretében a magyar fél kész megosztani az állami munkaerő-közvetítő hálózat működtetésével kapcsolatos tapasztalatait, különösen az európai uniós támogatások felhasználását, valamint a szociális partnerekkel való együttműködést illetően. A megállapodás közös szemináriumok, workshopok rendezését, a tapasztalatcserét szolgáló kölcsönös látogatásokat irányoz elő - tájékoztatott Császár Tibor, Magyarország montenegrói nagykövete.
   
Az aláírást követő sajtótájékoztatón Komáromi Róbert elmondta, hogy Montenegró mellett ebben a félévben Horvátországgal, Bosznia-Hercegovinával és Szerbiával is hasonló együttműködési megállapodást kötnek - a legközelebb június elsején Belgrádban írnak alá az együttműködést rögzítő jegyzőkönyvet a szerbiai társszervezettel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.