Montenegro ellen a döntőért

Készülnek a Kemény-legények, hárman kidőltek

Felemás érzésekkel nyilatkozott Kemény Dénes, a címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, miután kiderült, hogy tanítványai a horvátokat 7-6-ra legyőző montenegróiakkal találkoznak a pekingi olimpia pénteki elődöntőjében.

2008.08.20 12:55MTI/Dechert Áron, ma.hu

Igazság szerint nem volt egyértelmű, hogy melyik csapatnak örülnénk jobban az elődöntőben: a horvátoknak, vagy a montenegróiaknak. És bár a horvátok ellen már nagyon sok küzdelmes csatánk volt, őket jobban ismerjük, ellenük talán könnyebben fel tudtunk volna készülni.

De mivel Montenegro válogatottja legyőzte őket a negyeddöntőben, így a friss Európa-bajnok ellen kell vízbe szállni a döntőbe kerülésért. A csoportmérkőzések során már találkoztunk velük, de az ott elért 10-10-es döntetlenből semmiféle következtetést nem lehet levonni, hiszen a torna első mérkőzésén mindenki máshogy játszik, mint egy elődöntőben.

A nagy kérdés az, hogy melyik szövetségi kapitány tud előállni valamilyen taktikai meglepetéssel. Nos, Kemény Dénes szavaiból erre nem tudunk rájönni, ami talán nem is baj. Reméljük, tartogat valami nyerő stratégiát a tarsolyában...

"Ötven-ötven százalék volt az esély, mi most megkaptuk az egyik ötvenet. Amikor az első csoportmeccsünkön 10-10-et játszottunk velük, nem voltunk elkenődve a döntetlen miatt, most biztosan nem lesz iksz. Eddig a saját hibáinkon dolgoztunk, de az esti edzésen már természetesen a montenegróiakról lesz szó, egyébként úgy látom, az olimpia kezdete óta az ő játékuk is sokat változott" - mondta a szakvezető.

Kemény Dénes némi keserűséggel tette hozzá, hogy együtteséből hárman nem szállhatnak vízbe a szerdai tréningen. "Szécsi Zoltán, Kis Gábor és Madaras Norbert is kidőlt egy időre, sajnos szinte az egész csapaton végigmegy ez a betegség. Akit eddig elkapott, azon 24-36 óra alatt ment át, így ők hárman remélhetőleg holnap már tudnak edzeni."

Petar Porobic montenegrói kapitány az ötkarikás sajtószolgálatnak elemezte a horvátok elleni mérkőzést: "Sok hősünk van. A kétgólos Vladimir Gojkovic két órával a meccs előtt olyan beteg volt, hogy mozdítani sem tudta a fejét, de ragaszkodott hozzá, hogy beállítsam. A magyarokkal egyelőre nem foglalkozunk, a mai nap az ünneplésé."

A magyar-montenegrói elődöntő helyi idő szerint pénteken 18:20 órakor kezdődik.


Az MTV online olimpiai TV adása

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.