Inkább most...

Montenegro válogatottja meglepett minket

Megbotlott az eddig száz százalékos magyar férfi vizilabda válogatott az Európa bajnokságon, hiszen egy góllal kikapott Montenegro válogatottjától. Következnek a spanyolok, ellenük lehet javítani.

2008.07.08 07:11ma.hu/MTI

Nem sűrűn szenved vereséget a magyar vizilabda válogatott, éppen ezért minden kudarcot igen mélyen élünk meg. Kivéve, ha a vereség az olimpia évében, az olimpiai játékok előtt bő egy hónappal érkezik. Olyankor ugyanis azt mondjuk: inkább most történjen rövidzárlat, mint az ötkarikás játékokon.

Arra ugyanis kevés az esély (pontosabban a fiúk nem adnak esélyt neki), hogy sorozatban szenvedjen vereséget vizilabda csapatunk. Így hát, ha nem is örülünk, de próbáljuk a jó oldalát nézni a montenegróiak elleni kudarcnak. Tanulni kell a vereségből, és a hibákat kijavítva menni tovább az úton. Az úton, amelynek a végállomása nem lehet más, mint egy sorozatban harmadik elsőség az olimpián.

Mindenki ezért küzd, ezért gürcöl nap mint nap a medencében. És most jelenleg az Európa-bajnokságon, ahol eddig három győzelmet számláltunk, és ahol Kemény Dénes alakulatának a biztos csoportgyőzelemhez le kellett volna gyűrnie az alig két esztendeje független délszláv állam válogatottját.

A montenegróiak korábban a vendéglátó spanyolok, majd a görögök legyőzése után csak egy góllal kaptak ki a világbajnoki címvédő horvátoktól az Eb-n. A hétfői mérkőzésen Biros Péter (1-0), majd Kásás védhetetlen bombájára (2-1) is válaszolt az ellenfél, amely a második szakaszban negyedik emberelőnyéből a harmadikat értékesítve átvette a vezetést (3-4). Madaras egyenlített, majd Biros ejtette át a szó átvitt értelmében is a kapust (5-4).


Keményen kellett védekeznünk (Fotó:MTI)


A nagyszünetet követően Benedek talált be (6-4), utána viszont nem sikerültek a támadások, így a negyed hajrájában a rivális ismét felzárkózott (6-6). A befejező nyolc percben akcióból is gól született a túloldalon (6-7), Benedek büntetőből volt eredményes (7-7), hasonlóképpen tettek a montenegróiak, sőt előnyből is bevették Szécsi kapuját (7-9). Biros hozta vissza a reményt (8-9), Benedek pedig az egyenlő állást (9-9).

Csakhogy maradt még 23 másodperc, amikor Kásást kiállították, a montenegróiak pedig éltek az újabb lehetőséggel, és megnyerték a csoportmérkőzést (9-10). A hatos végső sorrendjéről a keddi, befejező kör határoz majd, melynek során a Kemény-együttes 21 órakor a spanyolok ellen száll vízbe.

Kemény Dénes, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: "A 6-4-es vezetésünket követően felőröltük magunkat a túl sok védekezéssel, amiben elfáradtunk. Ettől a támadójátékunk is gyengült, miközben nem sikerült a centerüket semlegesíteni. Öszességében nem játszottunk jól, bár még így is nyerhettünk volna. A spanyolok elleni mérkőzés is fontos lesz, jobban kell játszanunk, mint ma."

Petar Porobic, a montenegrói válogatott szövetségi kapitánya: "Természetesen ez fiatal országunk eddigi legnagyobb sikere, amelyet a világ egyik legjobb csapata felett arattunk. Roppant nehéz meccs volt, büszkék lehetünk erre az eredményre."

Eredmény, A csoport, 4. forduló: Montenegró-Magyarország 10-9 (2-2, 2-3, 2-1, 4-3) Góldobók: Zlokovic, Janovic 3-3, Paskovic, Jokic, Ticic, Uskokovic 1-1, illetve Biros, Benedek 3-3, Madaras 2, Kásás 1

További eredmények, A csoport: Horvátország-Szlovákia 15-5 Spanyolország-Görögország 9-7

A csoport állása: 1. MAGYARORSZÁG 9 pont (46-25), 2. Horvátország 9 (42-28), 3. Montenegró 9 (35-33), 4. Spanyolország 6, 5. Görögország 3, 6. Szlovákia 0

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.