Előtte rekordszinten volt

Jelentősen csökkent tavaly az antiszemita támadások száma

A Tel-avivi Egyetemnek a világban tapasztalt antiszemitizmust kutató központja által készített tanulmányból kiderül: csaknem felével csökkent a világon az antiszemita támadások száma tavaly az azt megelőző évhez képest, amikor rekordszintű volt.

2011.05.01 18:44MTI

A központ, amely évente tesz közzé adatokat "a személyeket vagy intézményeket ért antiszemita erőszakcselekményekről", 614 ilyen támadást jegyzett fel a múlt évben, 46 százalékkal kevesebbet a 2009-es 1129-nél. Ezek az adatok nem tartalmazzák a kisebb súlyú agresszív cselekedeteket, például a sértéseket és fenyegetéseket.
   
A jelentés szerzői megjegyzik, hogy a számba vett antiszemita cselekmények 40 százaléka egyének, 30 százaléka pedig zsidó vallási helyek és temetők ellen irányult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.