A lengyel ellenzék háborog

Antiszemita beszéd hangzott el, de a képviselők hallgattak

A lengyel ellenzéki Jog és Igazság párt (PiS) egyes parlamenti képviselőit bírálják Varsóban, mert részt vettek egy dél-amerikai találkozón, ahol antiszemita, szélsőséges tartalmú beszéd hangzott el, s ezt szó nélkül hagyták.

2011.04.01 17:00MTI

A Dél-Amerikában élő lengyelek szervezete, az USOPAL uruguayi találkozóján Kazimierz Switon jobboldali radikális politikus arról beszélt, hogy egy zsidó világkormány úgy döntött: a lengyelek számát 15 millióra kell csökkenteni, és ők "a zsidók egészséges szolgái" lesznek.
   
A találkozóról egy televíziós újságíró, Tomasz Lis számolt be, aki műsorában a lengyel képviselők szemére hányta, hogy nem tiltakoztak Switon beszéde miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.