Menekült hajón született a kislány

160 menekült érkezett, az utasok egyike út közben látta meg a napvilágot

Egy százhatvan menekültet szállító hajó érkezett az olaszországi Roccella Ionicába szombat hajnalban, az utasok egyike a többnapos út közben, a hajón született.

2013.06.15 10:44MTI

A vízi jármű Törökországból indult, fedélzetén főleg szíriai, afgán, egyiptomi és pakisztáni menekültekkel. Senki nem sérült meg, de a calabriai célterületnél az olasz parti őrségnek is be kellett avatkoznia, hogy biztonságosan partot érjenek. 

Az újszülött kislány a földközi-tengeri, többnapos hajóút alatt jött a világra, anyjával együtt jól vannak - derül ki a sajtójelentésekből. Összesen hét gyermek és 14 nő volt a menekültek között. 

A jó idő beköszöntével ismét megnövekedett azon afrikaiak és közel-keletiek száma, akik Tunézia és Líbia felől Dél-Olaszországba indulnak. Itália a legjelentősebb célországa a Földközi-tengeren érkező afrikai menekülteknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.