A vihar elől menekült mindenki a fa védelmébe

31 embert ölt meg egyetlen kidőlő fa

Egy hirtelen kitört vihar miatt több tucatnyian menekültek be egy hatalmas fa alá egy afrikai piacon, ám a várt védelem helyett szörnyű tragédia jutott nekik: a fa kidőlt és 31 embert agyonütött.

2013.05.17 16:00ma.hu

31 személy az életét vesztette, további 16-ot különböző súlyosságú sérülésekkel kórházban ápolnak, miután a dél-nigériai Imo tartomány egyik piacán egy viharban kidőlt egy hatalmas fa. A csütörtök esti katasztrófa este 8 körül történt - számolt be a helyi sajtó. "Az áldozatok közt egy testvérpár is van, akik paradicsomot árultak. Őszintén szólva ez a legszomorúbb esemény a közösség történetében" - mondta az egyik falubeli.

Az Umuejinwaoke Umudagu nevű település vezetője, Godwin Duru szerint ehhez fogható tragédia soha nem történt azelőtt. "Fogalmam sincs, mit mondhatnék. Istenem, minek nevezhetjük ezt a csapást? Az emberekben belül meghalt valami. Óriási tragédia!" - panaszkodott a férfi.

A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.