A kidőlő fa borította fel az emelődarut

Karácsonyra akart fát lopni, halálra zúzta magát a tolvaj

Nem volt szerencséje annak a svéd fatolvajnak, aki egy fenyőfa mellett álló karos emelő tetejéről a földön álló két cimboráját, hogyan vágják ki a fát, ami aztán gépestől döntötte fel őt is.

2012.11.30 15:29ma.hu

A fa alól még élve húzták ki a mentők, de mire a kórházba értek vele, a 69 éves Samuel Henriksson már halott volt a sérülésektől, amiket a zuhanás közben szedett össze. A svéd férfi egy 6 méteres fenyőfát készült kivágatni, amikor a közvetlen mellette álló emelődarut a fa felborította, Henriksson pedig a kosárból a földre esett, pillanatokkal később a fa is rádőlt.

Az áldozat két másik társával közösen azért indult az erdőbe, hogy néhány fenyőfát kivágjanak a közelgő karácsonyi szezon örömére, igaz, nem teljesen legálisan. Talán ennek tudható be, hogy a szakszerűség is távol állt a triótól, amelynek két tagja a földön állva húzta a félig már kivágott fát, Samuel pedig fentről mondta, merrefelé billentsék. Csakhogy hiba csúszott a számításba, a fa így végül magával rántotta az emelőszerkezetet is, a férfi a kosárból kizuhant a földre, és egy pillanattal később épp rajta landolt a kidőlő fa is.

A rendőrségi szóvivő szerint ekkora fenyő kivágásához már különleges engedélyre lett volna szükség és természetesen megfelelő biztonsági óvintézkedések - közölte az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.