60-an voltak a fedélzeten

Karácsony-szigetek: menekülteket szállító hajó süllyedt el - sok az áldozat

Felborult és elsüllyedt egy menekülteket szállító hajó az Ausztráliához tartozó Karácsony-szigetek közelében - közölték az ausztrál hatóságok vasárnap.

2013.06.09 08:19MTI

A halászhajón becslésük szerint körülbelül 60 menekült tartózkodott. Eddig tizenhárom holttestet találtak, túlélőre még nem bukkantak.

A vízi jármű felszínre emelkedett maradványait egy járőröző repülőgép vette észre még pénteken. Ezt követően kezdődött meg a mentés és kutatás további repülőgépek és két hajó segítségével.

Egy ausztrál tisztviselő közlése szerint a halászhajót már a hét közepén felfedezték a levegőből, de akkor még sértetlen volt. Akkor 55 embert számoltak meg a fedélzeten, köztük nőket és gyermekeket is.

Egyelőre nem tudják, milyen nemzetiségű menekültek tartózkodtak a hajón, a jármű maga indonéziai bejegyzésű.

A Karácsony-szigeteken a hatóságok menekülteket ideiglenesen fogadni képes létesítményt működtetnek, ezért feltehető, hogy a hajó utasai oda igyekeztek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.