Másik hajóról vették észre

Elsüllyedt egy vitorlás a Balatonon, több embert ki kellett menteni

Három embert kellett kimenteni, miután egy süllyedő vitorlásról a vízbe estek Balatonőszödnél.

2013.05.18 09:28Havariapress

Pénteken este riasztották a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának Rupert mentőhajóját Balatonőszöd területére, ahol egy 22 láb hosszú vitorlás elsüllyedt. 

A bajba került vitorlást és az utasait egy másik hajóról vették észre, de a viharos időjárás okozta hullámok miatt nem tudták a három embert kimenteni. A Rupert személyzete a három embert kiemelte a vízből, épen és egészségesen szárazföldre tették őket a zánkai kikötőben. 

A kimentett három fiatalember Keszthelyről tartott Balatonföldvárra, a Pünkösd regattán szerettek volna elindulni. Balatonőszöd közelében érte őket a vihar, s hiába engedték le az összes vitorlájukat, az árbocra így is akkora szélnyomás nehezedett, hogy a hajó tovább sodródott. 

Mindhárman vízbe zuhantak, de mindannyian mentőmellényben voltak, s szerencséjükre a másik hajó pontosan meg tudta adni a bajba került vitorlás koordinátáit, s így a mentőhajó időben rájuklelt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.