Nem a vitorlázás paradicsoma lesz a hely

Jachtklubot épített - 160 kilométerre minden víztől!

Aki vitorlázással szeretne tölteni néhány napot, annak minden bizonnyal nem a közeljövőben megnyíló új yachtklub lesz az ideális pihenőhely, de ha a vitorlázás szerelmeseivel találkozna, mindjárt más a helyzet.

2013.01.02 09:29ma.hu

Az angliai Chipping Norton mindig is népszerű hely volt a leggazdagabb és legbefolyásosabb emberek körében, ha vadászatról vagy sportlövészetről volt szó, ám most új sportággal bővülhet a sor. Pontosabban csak a sportág szerelmeseivel, mivel magát a sportot meglehetősen nehézkes lenne űzni: a létesítés előtt álló jachtklub vendégeinek 160 kilométert kell utazniuk, hogy a legközelebbi tengerpartot elérjék.

Trevor Taylor, akinek a fejéből az ötlet kipattant, mégis bizakodó. Bár vitorlázni valóban nem lehet az üdülő közvetlen szomszédságában, kikapcsolódásra tökéletesen alkalmas a környék, nem véletlenül járnak oda előszeretettel David Cameron brit miniszterelnök, Rebekah Brooks, a News International egykori vezérigazgatója, vagy épp Jeremy Clarkson műsorvezető.

A jachtklub létrehozásához az adta az ötletet Taylor számára, hogy rengeteg hajós szeretne "vegyülni" az emberekkel, de nem feltétlenül akarnak közben a part menti területeken letáborozni, vagy egyszerűen csak szeretnének víz nélkül kikapcsolódni a hasonszőrűek társaságában. Állítólag máris több mint százan jelezték, hogy érdekli őket a klubtagság lehetősége a tengerszint feletti 700 méteren elterülő szabadidőközpontban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.