Einstein magától képtelen lenne úszni

Úszómellényt kapott a süllyedős aranyhal

"Einstein teljesen depressziós lett" - mondta az aranyhal gazdája, ezért úgy döntött, megsegíti az úszóhólyag-betegséggel küszködő lényt. Einstein most már újra boldogan él, mint hal a vízben.

2013.04.24 14:33ma.hu

Általában ha valaki nem tud úszni, az még nem nagy baj, de ha ez egy aranyhallal esik meg, akkor már illik komolyan venni a problémát. Márpedig az angliai Blackpoolban élő Einsteinnel épp ez történt: nem elég, hogy lakóhelye eleve a tengerpart közvetlen szomszédságában van, ami fölöttébb cikivé teszi az úszni nem tudást, de ráadásul tényleg aranyhal, és elég unalmas leélni úgy az életét, hogy állandóan az akvárium alján üldögéljen.

Einsteint ugyanis úszóhólyag-betegség támadta meg, amelynek következtében a feje lehúzta őt és magától képtelen lenne elrugaszkodni az akvárium kavicságyáról. "Mindig is küzdő szellemű volt, így amikor egy nap lesüllyedt a tartály aljára és már nem tudott újra felemelkedni, az nagyon szomorú látvány volt. Megszakadt érte a szívem, ahogy láttam, mennyire tehetetlen. Annyira depressziósnak tűnt!" - mondta a gazdája, Leighton Naylor, és elkezdte törni a fejét a megoldáson.

A raktári munkásként dolgozó férfinak nem is kellett sokáig töprengenie, hogy kitalálja a tökéletes gyógyírt Einstein depressziójára: úszómellényt kell neki készíteni - határozta el. A kivitelezés egy kicsivel több gondolkodást igényelt, de Leighton addig bütykölgetett, míg végül megszületett a halúszógumi: a műanyag csövekből összeállított, az 5 centis hal testéhez tökéletesen illeszkedő szerkezet.

"Olyasvalamit akartam, ami lehetővé teszi Einsteinnek, hogy mozgassa a bordáit, de egyben kényelmes is" - magyarázta a lelkes halgazda. "Eleinte nagyon ficánkolt és úgy tűnt, nem lelkesedik túlzottan az ötletért. Állandóan beakadt a növényekbe és mindenhová beszorult, de mivel azóta átrendeztem az akváriumot, megbarátkozott a fogyatékosságával és azóta teljesen rendben van" - újságolta büszkén a Daily Telegraphnak a férfi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.