Vízipisztollyal "terelték" a versenyzőket

Tiltakoztak az állatvédők: nem versenyezhetnek többé az aranyhalak!

Nem akart összetűzésbe keveredni egy amerikai kiskocsma tulajdonosa, ezért úgy döntött, inkább magától beszünteti az amúgy igen népszerű "aranyhal-úszóversenyt".

2011.04.22 16:29ma.hu

Washington állam északnyugati részében minden kedden különleges eseményre gyűltek össze Tacoma lakosai a helyi kiskocsmában. A tulajdonos egy ideje néhány órára "kibérelt" pár aranyhalat, "akiket" aztán úszóversenyre "nevezett be", és fogadni lehetett rájuk, ki ér hamarabb célba.

A renitens kopoltyúsokat a drukkerek egy vízipisztoly elvén működő locsolóval terelgették a helyes irányba, hogy mielőbb elérjenek a 240 centiméteres vályú túlsó végéhez.

Csakhogy az állatvédők élénk tiltakozásba kezdtek a speciális úszóverseny miatt. Az aranyhalak a locsolástól természetesen nem lettek sokkal vizesebbek, ám a vízsugarak az állatvédők szerint erősen megviselhették az idegeiket.

Az nem derült ki, hogy ez pontosan hogyan is jelentkezik a halaknál és milyen tünetekkel jár, mindenesetre a kocsma tulajdonosa úgy döntött, a béke érdekében nem vitatkozik az állatjogi aktivistákkal, hanem önként beszünteti a sporteseményt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.