Uszonyt is lendít az aranyhal-führer

Akváriumban úszkál Hitler, és most George-nak hívják

Furcsa kefebajusza nőtt egy aranyhalnak, ráadásul leszokott a haleledelről, kizárólag vegetáriánus ételeket hajlandó elfogyasztani, gazdáját pedig uszonylendítéssel köszönti.

2012.04.17 13:29ma.hu

Eredetileg barna volt, az évek során azonban apránként narancsszínt vett fel, kefebajuszt növesztett és leszokott a "rendes" haleledelekről, már kizárólag csak vegetáriánus táplálékokat hajlandó elfogyasztani a George névre hallgató aranyhal.

Gazdája, az angliai Belfastban élő Deborah Cochrane szerint ezek után semmi kétség nem fér hozzá, hogy George valójában álruhába bújtatott Hitler, sőt, esküszik rá, hogy amikor belép a szobába, akkor a hal az uszonyát pont úgy lendíti felé, mint az egykori fasiszta párt tagjai üdvözléskor - adta hírül a brit Metro újság.

Az öt éves aranyhal Cochrane elmondása szerint legszívesebben borsót eszik, a bajuszát pedig két évvel ezelőtt "növesztette", épp akkor, amikor a színe is átváltozott. Szakemberek szerint ezt valószínűleg valamilyen fertőzésnek köszönheti, és könnyen lehet, hogy ez már élete végéig így is marad.

Szerencsére George ennél több hasonlóságot nem mutat a néhai vezérrel: sem világhódító tervei nincsenek, sem harsány hangja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.