Készül a chilei bányászok tragédiájának filmje

Antonio Banderas a föld alá süllyed - de nem szégyenében!

2010-ben az egész világot megrázta a hír, amikor chilei bányászok egy omlás miatt a föld alatt rekedtek. A 33 férfi megpróbáltatásairól már elkezdődött a dokumentum jellegű film forgatása.

69 nap után felszínen a chilei bányászok képgaléria

2013.05.21 10:29ma.hu / MTI

Antonio Banderas játssza a 2010-ben 69 napra a föld alatt rekedt chilei bányászokról szóló film egyik főszerepét a Variety értesülése szerint. A The 33 című alkotásban a spanyol színész Mario Sepúlvedát, Szuper Marióként emlegetett vájárt alakítja majd - jelentette be a cannes-i filmfesztiválon Mike Medavoy producer.

A filmet a mexikói Patricia Riggen rendezi, a forgatás ősszel kezdődik Chilében. Martin Sheen és Rodrigo Santoro szintén szerepel a bányászokról szóló drámában. A brazil színész játssza Florencio Ávalost, az első vájárt, akit a felszínre hoztak az egész világ által figyelemmel kísért mentőakció során.

A The 33 forgatókönyve Mikko Alanne és José Rivera munkája, de a vájárok is közreműködtek benne. A filmben olyan részletek is helyet kapnak - elsősorban a 700 méter mélyen rekedt bányászok kényszerű fogságának első 17 napjáról, amíg nem tudtak kapcsolatba lépni a külvilággal -, amelyek eddig nem voltak ismertek. A drámát teljes egészében teljes egészében Chilében forgatják, de angol nyelven.

Antonio Banderas (Fotó: MTI - A chilei mentés képei a galériában!)


Mike Medavoy, a Fekete hattyú és a Viharsziget című kasszasikerek producere 2011 nyarán jelentette be, hogy filmet készít az Atacama-sivatagban történt szerencsétlenségről és a csodával határos mentésről. A filmmel párhuzamosan készül Héctor Tobar újságíró tollából egy könyv, amely a bányászok jóváhagyásával születik meg.

A 33 chilei munkás 2010. augusztus 5-én egy bányaomlás következtében rekedt a föld alatt, mintegy 700 méter mélységben, és több mint két hétig egyáltalán nem tudtak kapcsolatba lépni a külvilággal. Később egy szűk járaton át sikerült élelmet és vizet juttatni hozzájuk, továbbá folyamatosan figyelték fizikai és mentális állapotukat egy leeresztett kamera és kommunikációs berendezések segítségével.

A mentőakcióban a legnagyobb nehézséget a rendkívüli mélység jelentette, eredetileg úgy saccolták, akár 3-4 hónapig is eltarthat, mire sikerül kiépíteni a megfelelő szerkezetet, amelynek segítségével a felszínre tudják hozni a bányászokat. Végül - számos akadály és nehézség ellenére - mindössze 69 napot kellett a kényszerű fogságban eltölteniük a szerencsétlenül járt férfiaknak, akik egytől egyig túlélték a megpróbáltatásokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.