Északnyugaton a legsúlyosabb a helyzet

Kolumbia: esőzések és áradások sújtanak 140 ezer embert

Hétszáz ház összedőlt, további 14 ezerben komolyabb károk keletkeztek. Számos híd, iskola és kórház is részben vagy egészben használhatatlanná vált.

2013.06.03 07:36MTI

Több mint 140 ezer embernek okoztak károkat Kolumbiában az elmúlt hetek esőzései és az áradások - közölte vasárnap a helyi katasztrófavédelem.

A március közepe óta tartó esős évszak idén különösen komoly károkat okozott az országban, jóllehet emberéletet egyelőre nem követelt. Hétszáz ház összedőlt, további 14 ezerben komolyabb károk keletkeztek. Számos híd, iskola és kórház is részben vagy egészben használhatatlanná vált.

A legsúlyosabb helyzet az ország északnyugati részében, a panamai határ közelében alakult ki, ahol több mint 64 ezer embert sújtott az áradás. A délkeleti és északkeleti országrészből is komoly károkat jelentettek.

A dél-amerikai országban március és június közepe között hagyományosan sok csapadék hullik, az áradások szinte minden évben halálos áldozatokkal is járnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.