Szíria

Újabb merénylet volt Damaszkuszban, legalább 9 halott

A merényletet még senki sem vállalta magára, de arra a sok hasonló akcióra emlékeztet, amelyet az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz kötődő dzsihadista an-Nuszra Front hajtott végre.

2013.06.02 12:49MTI
Fotó: MTI

Autóba rejtett pokolgép robbanása a szíriai biztonsági erők legkevesebb kilenc tagjának halálát okozta vasárnap Damaszkuszban, egy rendőrőrs közelében - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

"A rezsim erőinek legalább kilenc tagja meghalt, és civilek megsebesültek egy nagy robbanást követően, amelyet egy robbanószerrel megrakott autó okozott Dzsobár negyedben" - tájékoztatta az AFP hírügynökséget Rámi Abder-Rahmán, a londoni székhelyű emigráns szervezet vezetője.

A merényletet még senki sem vállalta magára, de arra a sok hasonló akcióra emlékeztet, amelyet az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz kötődő dzsihadista an-Nuszra Front hajtott végre. A SANA hivatalos szíriai hírügynökség megerősítette a vasárnapi robbantás tényét, de részletekkel nem szolgált.

Az OSDH közleménye szerint heves harcol dúltak vasárnap reggel a hadsereg és lázadók között a főváros keleti Dzsobár negyedében, amely légi és aknavetős támadások célpontja volt az elmúlt hónapokban. A vasárnapra virradó éjjel Bassár el-Aszad elnök rezsimjének erői lőtték Damaszkusz több más, déli és délnyugati negyedét is - közölte még a jogvédő szervezet, amely ellenzéki aktivisták, valamint civil és katonai egészségügyi források széles hálózatától kapja értesüléseit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.