Szíria

Az ellenzék a vöröskereszt segítségét kérte a harcok sebesültjeinek ellátásához

A szíriai ellenzék csütörtökön felszólította a nemzetközi vöröskeresztet, hogy nyújtson segítséget a kormányerők által ostromlott Kuszeir városban lévő több mint ezer sebesültnek.

2013.05.30 13:34MTI

Az ellenzéki erők többségét tömörítő Szíriai Nemzeti Koalíció, amely részt vesz a szíriai ellenzéki szervezetek jelenleg zajló isztambuli konferenciáján, felhívta a figyelmet, hogy a libanoni határ közelében fekvő városban, amelynek ostromában a Bassár el-Aszad szíriai elnökkel szövetséges libanoni Hezbollah fegyveresei is részt vesznek, nincsenek orvosok, egészségügyi szakemberek, és hiányoznak az elsősegélynyújtáshoz szükséges eszközök.

A londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Csoportja Kuszeirból csütörtök reggel ismét heves harcokról adott hírt.

A Szíriai Nemzeti Koalíció, amelynek vezetése már egy hete Isztambulban tárgyal, csütörtökre virradóra azt ígérte, hogy részt vesz az Egyesült Államok és Oroszország által tervezett "Genf-2" nemzetközi szíriai békekonferencián. Az ellenzéki részvétel feltételeként azonban konkrét menetrendet és kötelező nemzetközi garanciákat kér.

A szíriai ellenzék szerint a politikai megoldás megtalálásához szükség van Bassár el-Aszad távozására. A szíriai kormány semmilyen feltételt nem támasztott a konferencián való részvételéhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.