Szíria

Nagy-Britannia felkészült a fegyverszállításokra

Nagy-Britannia megkezdi a fegyverszállításokat a szíriai ellenzéknek a második genfi konferencia kudarca esetén.

2013.06.01 10:25MTI

"Abban az esetben, ha a Szíriáról szóló nemzetközi konferencia Genfben nem hoz jelentős eredményt, Nagy-Britannia hozzálát a fegyverek szállításához a felkelőknek" - közölték londoni illetékesek, akiket a Financial Times című napilap idézett pénteken.

A szíriai válság rendezésének szentelt második genfi konferenciát várhatóan június első felében tartják meg az Egyesült Államok és Oroszország kezdeményezésére.

A brit lap szerint London kitart az álláspontja mellett, amely szerint még nem hozott végleges döntést a fegyverszállításokról a szíriai ellenzéknek, de minden jel arra utal, hogy ha a genfi értekezlet kudarcba fullad, a fegyverszállítások már augusztusban megkezdődnek. A Financial Times szerint Nagy-Britannia mellett Franciaország és az Egyesült Államok is megkezdi a fegyverek szállítását a szíriai felkelőknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.