Szíria

Az ellenzéknek sikerült erősítést küldenie Kuszeirba

A libanoni határ közelében lévő, stratégiai fontosságú városba a Muzulmán Testvériséghez közel álló, Liva at-Tahíd nevű fegyveres csoport tagjai érkeztek.

2013.05.31 14:09MTI

A szíriai ellenzék mintegy ezer harcosának sikerült bejutnia a két hete a kormányerők és a Hezbollah ostroma alatt álló Kuszeirba - jelentette be a Szíriai Nemzeti Koalíció (SZNK) ideiglenes elnöke pénteken Isztambulban.

A libanoni határ közelében lévő, stratégiai fontosságú városba a Muzulmán Testvériséghez közel álló, Liva at-Tahíd nevű fegyveres csoport tagjai érkeztek, akik Katar támogatását élvezik. A harcosok erről pénteken Facebook-oldalukon számoltak be, és a közösségi oldalra feltöltöttek egy fényképet is, amelyen szóvivőjük és egy kuszeiri felkelő látható.

A londoni székhelyű független szervezet, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) "több száz harcos" Kuszeirba érkezését erősítette meg, akik csütörtökön északkelet felől jutottak be a településre, miután összecsaptak a Bassár el-Aszad elnökhöz hű erőkkel.

A harcokban 11 felkelő vesztette életét - közölte Rámi Abder-Rahmán, az OSDH elnöke.

"Nem tudom, hogy ez (az erősítés) hatással lesz-e a harcok menetére, mivel az alapvető problémát nem a harcosok, hanem a fegyverek jelentik" - tette hozzá.

A Szíriai Nemzeti Koalíció csütörtökön azt közölte, hogy a szervezet nem vesz részt semmiféle békekonferencián vagy más békéltető erőfeszítésekben addig, amíg a Hezbollah a damaszkuszi rendszer oldalán Kuszeir városánál harcol.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.