Lecsapott a drón

Amerikai rakéták öltek meg hét embert Pakisztánban

Amerikai pilóta nélküli gépről elindított rakéták megöltek hét embert szerdán Pakisztán északnyugati részén.

2013.05.29 08:22MTI

Ez volt az első amerikai dróntámadás a május 11-i pakisztáni parlamenti választások óta, amelyeknek a kampányában az egyik fő téma volt, hogy Iszlámábád tiltakozása ellenére az USA rendszeresen támad feltételezett iszlamista lázadókat drónokkal. 

Barack Obama amerikai elnök nemrég ígéretet tett arra, hogy Washington igyekszik ritkítani a pakisztáni dróntámadásokat, ezt Iszlámábád óvatos optimizmussal fogadta. 

A szerdai támadásban a drón egy vályogházat talált el egy faluban, amely 3 kilométerre van Mirámsáhtól, Észak-Vazirisztán körzet székhelyétől - mondták a nyilatkozó biztonsági tisztségviselők. A hét halálos áldozaton túl négy sebesült van. 

Nem lehet biztosan tudni, hogy az amerikaiak azokra mértek-e csapást, akikre valóban akartak - tették hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.