Egyetlen szervezet sem vállalta a támadásokat

Megölték a NATO két kamionsofőrjét Pakisztánban

Megölték csütörtökön az afganisztáni NATO-erők két utánpótlást szállító teherautójának sofőrjét Pakisztán északnyugati részén, az afgán határ közelében.

2013.05.16 20:37MTI

Az egyik sofőrt a Haibár körzetben fekvő Dzsamrud térségében lőtték le. Ez a törzsi vidék a tálibok és az iszlamista fegyveres csoportok menedéke.
   
"Két, motoron utazó fegyveres férfi rálőtt a NATO kamionjára, és megölte a gépkocsivezetőt" – mondta el egy helyi vezető.
   
A másik NATO-teherautóra Pesavar elővárosában lőttek rá, ennek a sofőrje is meghalt. A gépjármű a szállítmány lerakodása után visszatérőben volt Afganisztánból – közölte a helyi rendőrség.
   
A támadások elkövetését csütörtök estig egyetlen szervezet sem vállalta magára.
   
Pakisztán létfontosságú logisztikai útvonal az Afganisztánban felvonultatott NATO-erők számára. Az Iszlámábád és Washington közötti megállapodás értelmében 2015 végéig haladhatnak át a NATO utánpótlást szállító konvojai a területen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.