Tragédia Pakisztánban

Iskolabuszban robbant a gáztartály - nagyon sok gyerek meghalt

Felrobbant a gáztartály egy gázüzemű iskolabuszban Kelet-Pakisztánban, a járműben bennégett 17 gyerek és egy tanárnő - közölte egy rendőrségi illetékes.

2013.05.25 08:35MTI

Mohammed Rasid szerint további nyolc gyerek és a buszvezető szenvedett égési sérüléseket. Többen közülük válságos állapotban vannak, ezért félő, hogy növekedni fog a halálos áldozatok száma.

A baleset a fővárostól, Iszlámábádtól mintegy 200 kilométerre délkeletre fekvő Gudzsrátban történt a reggeli órákban. Miután berobbant a buszban a hengeres gáztartály, hatalmas tűz keletkezett, és a gyerekek bennégtek a járműben. Nyolc-tizenkét évesek voltak, és egy magániskolába tartottak a busszal. A jármű teljesen kiégett.

Pakisztánban sok gázüzemű jármű közlekedik, mivel a gáz olcsóbb más üzemanyagoknál. A hengeres gáztartályok rossz minősége miatt azonban gyakran történnek hasonló balesetek, s emiatt a pakisztáni kormány fontolóra vette, hogy betiltja az ilyen üzemanyag használatát a tömegközlekedési eszközökben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.