Merénylet Pakisztánban

Robbant a pokolgép - tucatnyian meghaltak

Tizenegy rendőr és két civil személy életét oltotta ki csütörtök reggel egy pokolgép robbanása a délnyugat-pakisztáni Kvetta város peremén.

2013.05.23 09:39MTI

Fajjáz Szumbal, helyi rendőrségi illetékes szerint a robbantásban 23 ember megsebesült. 

A mintegy száz kilogramm robbanóanyagot tartalmazó pokolgépet, amelyet egy parkoló riksában helyeztek el, távirányítással hozták működésbe, amikor elhaladt mellette egy rendőrségi autókonvoj. Egyelőre senki se vállalta magára a merénylet elkövetését. Kvetta város az olajban és gázban gazdag, Iránnal és Afganisztánnal határos Beludzsisztán tartomány székhelye.
 
Beludzsisztánban gyakoriak a véres támadások, merényletek a síita kisebbség ellen. Emellett a beludzs felkelők évek óta harcolnak a politikai autonómiáért és azért, hogy igazságosabban osszák el a tartományban kitermelt energiahordozók eladásából származó bevételeket. 

A beludzs szeparatisták ellenezték már a május 11-i általános választások megtartását is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.