A fővárosban

Kettős pokolgépes robbantás Dagesztánban

Két pokolgép robbant hétfőn Dagesztán fővárosában, Mahacskalában. Legalább nyolcan meghaltak, tizenöten pedig megsérültek.

2013.05.20 16:00MTI

A két távirányítású robbanószerkezet a bírósági végrehajtók hivatalának közelében detonált, negyedórás eltéréssel. 

Az első detonációban senkinek nem esett bántódása, a második robbanás viszont hatalmas pusztítást végzett a helyszínre érkező rendőrök és tűzszerészek, valamint a kíváncsiskodók között. 

A merénylet elkövetését eddig egy szervezet sem vállalta magára. A nyomozó hatóságok elképzelhetőnek tartják, hogy valamelyik bírósági végrehajtó volt a célpont. Iszlamista lázadók rendszeresen követnek el merényleteket az Oroszországhoz tartozó kaukázusi köztársaságban. 

A szomszédos Csecsenföldről az egész Észak-Kaukázusra kiterjedt lázadás leginkább Dagesztánban érzékelhető, szinte mindennaposak a merényletek, lövöldözések, emberölések.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.