Terror

Pokolgépek sorozata robbant fel Bagdadban, számos halott

A szerkezeteket gépkocsikban rejtették el. Egyelőre nem tudni pontosan, mi volt a terroristák célpontja. A felekezetek közti konfliktusokban korábban sokszor fordultak a terrorizmus eszközeihez.

2013.05.15 21:10MTI

Pokolgépek robbantak fel szerda délután Bagdad síiták lakta négy kerületében. Az esti jelentések szerint az iraki fővárosban összesen 14 ember vesztette életét. A belbiztonsági források közlése szerint a szerkezeteket gépkocsikban rejtették el. Egyelőre nem tudni pontosan, mi volt a terroristák célpontja. A felekezetek közti konfliktusokban korábban sokszor fordultak a terrorizmus eszközeihez. Szerdán Irak több északi városában is voltak hasonló merényletek, amelyek összesen tizenkét emberéletet követeltek.

Az egymás után gyorsan bekövetkező robbanásoktól az egész főváros visszhangzott. A rendőrség közölte, hogy további négy pokolgépet hatástalanítottak Bagdadban. A sebesültek számát 47-ben adták meg. Az ENSZ adatai szerint közel öt év óta az idei április volt a legvéresebb hónap Irakban, mert 712 ember vesztette életét a merényletekben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.